Welke webbrowser wint de strijd?

02-03-2012
14:00:00

De Indruk ontwikkelt zijn websites altijd zodat ze werken op elke gangbare webbrowser. Maar welke webbrowser wordt het meest gebruikt? Er zijn diverse instanties die hier onderzoek naar verrichten. Dat zijn Net Applications en Statcounter. 

Ze meten aan de hand van het internetverkeer het marktaandeel van de verschillende concurrerender browsers. Uit dit onderzoekt blijkt dat Google Chome momenteel stagneert in groei. De afgelopen jaren steeg het marktaandeel van Google Chrome van zo'n 6% naar 19%. Deze groei zet zich de afgelopen 2 maanden echter niet voort. Hiervan profiteert onder andere Safari. Het marktaandeel van deze webbrowser daalde in de afgelopen jaren van 25% naar 20%, maar groeide juist de laatste 2 maanden weer iets. Internet Explorer blijft nog altijd de grootste. IE heeft op dit moment een marktaandeel van 53% tegen 62% 2 jaar geleden. Het is nog een kwestie van tijd voordat minder dan de helft van de internetgebruikers dus werkt met IE. Wie had dit enkele jaren geleden kunnen denken. Safari en Opera blijven browsers die in de marge mee doen. Samen hebben zij 7% van de markt in handen. 

De Indruk test websites, webshops en webapplicaties die zij ontwikkelt in de vijf meest gangbare webbrowsers. Hierdoor bent u als klant er van verzekerd dat uw website altijd goed getoond wordt in 99,6% van de gevallen. Welke browser dus ook de grootste is, uw website is er geschikt voor!

Terug naar overzicht