Inschrijven Nieuwsbrief

De Overburen

"We zien naar je uit!"

Samenwerking

2021 - heden

Diensten
  • Strategie & advies
  • Design
  • Development
Betrokken personen

De opdracht: een nieuwe naam, positionering én middelen voor IJsselmonde-Oost

Al ruim 50 jaar verleent stichting IJsselmonde-Oost zorg en ondersteuning op grond van christelijke waarden, in de regio’s Ridderkerk en Barendrecht. De ruimhartigheid en laagdrempeligheid die in het DNA van IJsselmonde-Oost verweven zit, was nog niet in naam en uitstraling terug te zien. En precies daar hebben wij voor gezorgd: door de naam, positionering, huisstijl én bijbehorende middelen aan te passen vertelt stichting IJsselmonde-Oost een nieuw verhaal. Alleen dan niet meer als Stichting IJsselmonde-Oost…

 

Nieuwe pay-off: "We zien naar je uit"

In een aantal sessies met de werkgroep hebben we ingezoomd op de huidige organisatie-identiteit en de kernwaarden die samen met de medewerkers zijn bepaald. Deze waarden ‘ruimhartigheid’, ‘dienstbaarheid’ en ‘rentmeesterschap’ zijn de basis van de organisatie-identiteit en vormen een belangrijk uitgangspunt voor de nieuwe positionering. Daarnaast is gekeken naar het onderscheidend vermogen van Stichting IJsselmonde-Oost ten opzichte van andere zorginstellingen: wat maakt onze organisatie uniek en waaraan zijn we te herkennen in de markt?

Vanuit bovenstaande elementen is een nieuwe positionering bepaald, met als pay-off: ‘We zien naar je uit’. Stichting IJsselmonde-Oost wil dat mensen aanhaken bij de maatschappij, omdat ieder mens een meerwaarde vormt voor de samenleving met zijn of haar eigen talenten. Door zich laagdrempelig, open en dienstbaar op te stellen, ervaren cliënten in alles ervaren dat ze welkom zijn en mogen zijn wie ze zijn. Cliënten worden echt met open armen ontvangen. Niet alleen de eerste keer, maar elke keer opnieuw. En precies dat is wat de nieuwe positionering heel duidelijk benadrukt.

Welkom bij 'De Overburen'

Nieuwe naam

Na het neerzetten van een onderscheidende positionering zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe naam voor ‘Stichting IJsselmonde Oost’. De huidige naam was te weinig zeggend, zowel voor medewerkers, als cliënten en de omgeving. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe naam die past bij de positionering en waarbij IJsselmonde-Oost zichzelf echt onderscheidend neer kan zetten. Daar is ‘De Overburen’ als naam uitgekomen. De Overburen maakt contact laagdrempelig, is vertrouwd en dichtbij en voelt prettig aan. Zeker in de verschillende wijken kunnen we met De Overburen gaan bouwen aan een zorgorganisatie die je welkom heet. De Overburen zien naar je uit!

Een passende huisstijl

Na het vaststellen van de naam en positionering, kon deze doorvertaald worden in een passend nieuw logo en sprekende huisstijl. Het logo symboliseert de open armen, waarmee De Overburen iedereen uitnodigt die zorg of ondersteuning nodig heeft. Tegelijk staan De Overburen en de cliënt in een gelijkwaardige verbinding met elkaar.

Om de link met het de oude huisstijl te behouden hebben we ervoor gekozen om een paarse en roze kleurtint te gebruiken als primaire kleuren. Niet één op één dezelfde kleuren, maar een een rustigere en warmere variant.

Om het kleurenpallet tot een compleet plaatje te maken hebben we er twee complementaire kleuren bijgezocht: okergeel en donkergroen. De okergele kleur straalt energie uit in het beeldenspel. Kortom: een kleur die volledig past bij de identiteit van De Overburen.

 

Gloednieuwe website

Niet alleen de huisstijl zelf is vernieuwd: ook de website is in een gloednieuw jasje gestoken. Met de kleuren, fotografie en indeling straalt de stichting uit dat je welkom bent en dat het fijn is om met De Overburen in contact te komen en te staan. De huisstijl is niet alleen doorgevoerd in de website, maar ook in alle andere huisstijldragers.

 

Nieuwsgierig geworden wie De Overburen nu precies zijn? Of je nu in de buurt woont of niet: De Overburen zijn altijd dichtbij. Neem een kijkje op de gloednieuwe website!

Bekijk website
Strategie & advies. Design. Development. Marketing.
avatar
Erik van Holland
Kan ik je ergens mee helpen?
Waar kunnen wij je mee helpen?
1
1