Inschrijven Nieuwsbrief

De Rooy Metaaldesign

Een ijzersterk merkverhaal

Samenwerking

2012-heden

Diensten
  • Design
Betrokken personen

Een familiebedrijf met internationale allure

De Rooy Metaaldesign, al sinds 1893 actief in het metaal, is in zeer korte tijd van familiebedrijf in metaaldesign, naar speler van internationale allure gegroeid. Bij De Rooy kun je inmiddels terecht voor een breed scala aan metalen eyecatchers. Van metalen deuren tot trappen en hekwerken. De professionalisering van de huisstijl en marketingmiddelen hebben een onmiskenbare bijdrage geleverd aan de -internationale- groei van het bedrijf.

Onze unieke samenwerking

Even terug naar 2012… de start van deze samenwerking. Deze samenwerking is een uniek samenspel tussen concullega Buro Koorts, De Rooy en De Indruk. De vertaling van de marketingstrategie van De Rooy Metaaldesign naar effectieve offline marketingmiddelen ligt volledig bij ons. Dit heeft geresulteerd in de productie van vele mooie items. Items die niet alleen mooi zijn en passen binnen de huisstijl, maar ook een duidelijk doel dienen.

Zo hebben we binnen de strategische uitrol van de marketingmiddelen ingezet op het verbeteren van de samenwerking tussen De Rooy en architecten. Hoe soepeler deze samenwerking verloopt, hoe sterker de positie van De Rooy en dat komt de merkvoorkeur en daarmee dus tevens de omzet ten goede.

Om dit te bereiken, hebben we onder andere zeer gebruiksvriendelijke productspecificatiebladen ontwikkeld. Deze bladen bevatten alle tekeningen en afmetingen en zijn uiteraard volledig op schaal uitgevoerd. De bladen bevatten ook alle, soms zeer, technische specificaties die een architect nodig heeft. Dus ook alle onderdelen en hoe de deuren in elkaar zitten. Dit stelt architecten in staat om snel te kunnen schakelen en maakt de samenwerking tussen de architect en De Rooy een stuk makkelijker.

Een ijzersterke huisstijl

Een merk goed neerzetten vereist consistentie en begint bij de huisstijl. Door een subtiele huisstijl restyling door te voeren, hebben we De Rooy van een passende high end uitstraling kunnen voorzien. Een stijl zoals je die mag verwachten van een kwaliteitsleverancier van stalen deuren. Het gebruik van hoogwaardige materialen en het spelen met verschillende vormen van afwerking voor de fysieke marketingmiddelen zorgt ervoor dat de associatie van de doelgroepen matcht met de merkwaarden van De Rooy: klasse en stijl.

Ook hierin komt de unieke samenwerking tussen De Rooy Metaaldesign, Buro Koorts en ons om de hoek kijken. Alleen wanneer je als partners optrekt en elkaar écht begrijpt kun je ervoor zorgen dat alle marketingmiddelen naadloos op elkaar aansluiten. Deze aansluiting is onmisbaar in een succesvolle marketingstrategie.

Een luxe brochure voor thuis

Behalve het verbeteren van de samenwerking met de architecten, hebben we ook een effectief middel ontwikkeld om de consument mee te bereiken: een brochure. Voor De Rooy kon dit natuurlijk niet ‘zomaar’ een brochure zijn. Aansluiting met de high end uitstraling vonden we in papier, afwerking, opmaak, en formaat van de brochure. Het is een grote en luxe brochure geworden, echt een cadeautje om te krijgen. En met voldoende informatie om thuis nog eens rustig door te nemen na een bezoek aan de showroom of een beurs.

Een stap buiten de landsgrenzen

Het bouwen aan het merk De Rooy heeft inmiddels ook geresulteerd in het succesvol kunnen betreden van de Duitse markt. Om alle Duitse dealers optimaal te kunnen faciliteren hebben we recent alle fysieke marketingmiddelen voor deze doelgroep in het Duits vertaald. Dit maakt het ook mogelijk voor De Rooy om het aantal aangesloten dealers te gaan vergroten. Uiteraard kon de brochure hierin niet achterblijven. Ook deze is inmiddels in het Duits vertaald en beschikbaar voor de Duitse consument.

 

Ontwikkelde 3D renders van toekomstige productlijn.

Wat brengt de toekomst…

Uiteraard kijken we met veel plezier uit naar de meest recente ontwikkelingen bij De Rooy. De geplande verhuizing van 2020 van De Rooy naar het centraal gelegen Veenendaal en het inrichten van een Experience Centre biedt kansen om het merk nog steviger in de markt te zetten. Een mooie en leuke uitdaging waar we met veel plezier mee aan de slag gaan!

Strategie & advies. Design. Development. Marketing.