Gemeente Ede

Verbindt ondernemers in Ede - van online magazine tot netwerkplatform

Samenwerking

2020 - heden

Diensten
  • Strategie & advies
  • Design
  • Marketing
Betrokken personen

Gemeente Ede heeft een levendig bedrijfsleven, met soms verrassende ondernemers die met plezier en passie werken. Veel van deze bedrijven zitten hier al jaren en ieder draagt op zijn eigen manier bij aan de lokale en regionale economie. Gemeente Ede koestert dit bedrijfsleven en hoopt ook dat ondernemers door elkaar geïnspireerd worden. Om dit kracht bij te zetten is in 2018 het Ondernemersmagazine gelanceerd.

Het Ondernemersmagazine is een online magazine voor en door ondernemers uit gemeente Ede. Geïnitieerd vanuit de sector Economie en bedoeld om ondernemers te inspireren, kennis te delen én regionale samenwerking te bevorderen. Het abonnement is gratis.

 

Een volgende stap voor het magazine

Een magazine, dat al stond als een huis, toen wij een jaar geleden na een pitchronde werden gevraagd om de productie voor onze rekening te nemen. Doel: het Ondernemersmagazine opfrissen, het aantal abonnees vergroten en de interactie en binding met de (lokale) ondernemers vergroten. Met andere woorden: het Ondernemersmagazine stevig verankeren in de zakelijke samenleving. Een netwerkplatform voor inspiratie, kennisdeling en samenwerking

De eerste editie in een nieuw jasje

In de eerste editie van onze hand hebben we ervoor gekozen om de rubrieksindeling grotendeels gelijk te houden. Het design is opgefrist en de usability (gebruiksvriendelijkheid)  verbeterd. Inhoudelijk hebben we de artikelen een upgrade gegeven door sfeervolle fotografie en aansprekende drone-beelden. Doordat we zowel de interviews, de uitwerking, fotografie, video en het design van het magazine zelf verzorgen, zijn de lijnen kort en blijft de visie van het magazine steeds gewaarborgd.

 

 

Corona: hulp voor ondernemers op alle mogelijke manieren

We kunnen er niet omheen: corona. Ten tijde van dit schrijven is het een gegeven dat verkeer zoveel mogelijk beperkt moet worden. Alle interviews vinden dan ook via Teams plaats en het benodigde beeldmateriaal wordt volledig coronaproof vervaardigd. In de editie na de eerste lockdown hebben we ervoor gekozen om corona een hoofdthema te maken. Via het magazine werden ondernemers gefaciliteerd met alle mogelijke manieren van informatie. Handige routes rondom de verschillende regelingen, tips en inspiratie van collega-ondernemers en een overzicht van bijpassende online evenementen, webinars en podcasts.

 

Het ronde tafel gesprek

In de editie van oktober hebben we voor het eerst een compleet nieuwe rubriek gelanceerd: het ronde tafel gesprek. Dit duo interview is met twee ondernemers uit compleet verschillende branches die een onverwachte gemeenschappelijke deler met elkaar hebben. Van ondernemen met impact tot een verhuizing, herpositionering of het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt; door een dergelijk onderwerp van verschillende kanten te belichten ontstaat er een mooi gesprek. Wat tevens weer inspiratie en lessen voor collega-ondernemers in zich heeft.

 

Toekomst creëer je samen

Het maken van een Ondernemersmagazine vraagt om een nauwe samenwerking tussen gemeente Ede en ons. Korte lijnen en vertrouwen spelen hierin een belangrijke rol. Onze gemeenschappelijke deler is duurzaam en verantwoord ondernemen. Hierin zit ook een milieu component. Zo hebben wij met elkaar afgesproken dat wij – met uitzondering van de corona-periode- alle bezoeken richting interviews met onze elektrische auto afleggen.

Groeien = bloeien

Een magazine kan niet zonder abonnees. Inmiddels telt de distributielijst ruim 1000 abonnees. Het werkelijke bereik is veel hoger, doordat het magazine ook op alle kanalen van gemeente Ede (o.a. social media) en de deelnemende bedrijven wordt gedeeld. Dit zien we terug in de lezersstatistieken. Na elke editie volgt een grondige meting; wat werd gewaardeerd en goed gelezen? Voor het komende jaar willen wij het ledenaantal gaan verhogen door een uitgekiend publiciteitsplan. Met zoveel inspirerende verhalen bij ons om de hoek, moet dat zeker gaan lukken!