Inschrijven Nieuwsbrief

PalmSens

Altijd een stap verder dan de concurrentie

Samenwerking

2012 - heden

Diensten
  • Strategie & advies
  • Design
  • Development
  • Marketing
Betrokken personen

De samenwerking tussen PalmSens en De Indruk is er een die al lang meegaat. En dat is niet vreemd: PalmSens en De Indruk vinden elkaar in een zoektocht naar nieuwe innovatieve technieken, krachtige vormgeving en de wil om elkaar te begrijpen.

PalmSens is als relatief klein bedrijf in Houten toonaangevend in de wereld van potentiostaten. Met deze kleine elektrochemische apparaten is het mogelijk om een bepaalde stof in een vloeistof te detecteren met behulp van elektrische frequenties. Met de instrumenten van PalmSens is het bijvoorbeeld mogelijk om lood in water te detecteren, of het hiv-virus in bloed.

 

 

Met de instrumenten van PalmSens is het mogelijk om lood in water te detecteren, of het hiv-virus in bloed.

De instrumenten van PalmSens worden gebruikt door universiteiten door de gehele wereld in talloze wetenschappelijke onderzoeken. Maar ook bedrijven kopen de potentiostaten, of laten een apparaat op maat ontwikkelen.

Hoe klein de apparaatjes ook zijn: potentiostaten worden in de basis gebruikt om grote wereldproblemen aan te pakken, zoals klimaatverandering, gezondheidzorg en energiemanagement.

Website en marketing

In de loop der jaren bouwde De Indruk drie keer een nieuwe website voor PalmSens. Deze gebruiksvriendelijke websites maken het voor de klanten van PalmSens gemakkelijk instrumenten te vergelijken, software en accessoires te kopen en online offertes op te vragen. De website wordt voortdurend doorontwikkeld met wekelijks nieuwe onderdelen en functionaliteiten.

Sinds 2016 is De Indruk ook betrokken bij de online marketing van PalmSens. De intensieve samenwerking resulteerde tot nu toe al in een meer dan uitstekende positie voor de website van PalmSens op alle relevantie zoekwoorden in zoekmachines (SEO) en een halvering van de kosten per conversie in Google Ads (SEA).

Bovendien worden voortdurend nieuwe doelgroepen en klanten bereikt met behulp van displaybannering-campagnes en campagnes op LinkedIn.

Productlancering

In 2019 lanceerde PalmSens, in samenwerking met Analog Devices de kleinste potentiostaat ter wereld: de EmStat Pico. Deze potentiostaat-chip kan ingebouwd worden in elk denkbaar apparaat en kost een fractie van wat tradionele potentiostaten kosten.

Rondom deze lancering was De Indruk nauw betrokken met het ontwerpen van de productverpakking, een beursstand, een nieuwe websitemodule en een online marketing campagne die ervoor zorgde dat het product gretig aftrek vond bij talloze klanten over de gehele wereld.

Samenwerking

PalmSens is een loyale, maar ook een kritische klant die voortdurend nauw betrokken is bij de ontwikkeling de website en hoge eisen stelt aan design en gebruiksvriendelijkheid.

Om die reden werken we sinds enkele jaren in wekelijkse sprints. Iedere donderdag is er een online afspraak waarin developers van De Indruk met PalmSens de to do’s voor komende week bespreken en de opleverde onderdelen beoordelen. Elke donderdagmiddag is er dan een mini-oplevering waarin deze onderdelen, waardoor er wekelijks progressie is en de website van PalmSens elke week een stukje beter wordt.

Juist die intensieve samenwerking zorgt ervoor dat PalmSens succesvol is en steeds meer terrein wint op concurrenten.

PalmSens.com
Strategie & advies. Design. Development. Marketing.