Inschrijven Nieuwsbrief

Sonneburgh

Een medewerkers-app is het nieuwe intranet

Samenwerking

2018 - heden

Diensten
  • Design
  • Development
Betrokken personen

Veel grotere organisaties worstelen met de vraag: hoe bereiken we onze medewerkers met belangrijke informatie? Mails worden slecht gelezen, posters bereiken niet iedereen. Traditionele intranetten worden maar mondjesmaat bezocht. De oplossing: een app!

Voor Hervormde Stichting Sonneburgh ontwikkelde De Indruk een app die precies doet wat hij moet doen: informatie delen met medewerkers.

Echter: zij hoeven voor deze informatie niet meer hun mail te openen, in te loggen op intranet of toevallig langs het prikbord te lopen. Belangrijke mededelingen komen als pushbericht binnen “in de broekzak”.

Niet iedereen heeft een e-mailadres, maar iedereen heeft een telefoon tenslotte. Dichterbij komt het niet…

Belangrijke mededelingen voor het personeel komen als pushbericht binnen “in de broekzak”. Dichterbij komt het niet…

Onmisbaar

Om ervoor te zorgen dat de app niet het zoveelste communicatiemiddel wordt voor de medewerkers van Sonneburgh, is ervoor gekozen om de app dé (enige) plek te maken waar alle medewerkers met naam, functie, e-mailadres en telefoonnummer op te zoeken zijn. Wel zo handig als er samengewerkt moet worden!

Daarnaast biedt de app shortcuts naar andere veelgebruikte softwareprogramma’s, zoals de online zorgdossiers en het bestaande intranet.

Actueel

Het beginscherm van de app is altijd actueel: actuele berichten vanuit het management, leuke interne berichtjes, oproepjes en nieuwe openstaande vacatures worden hier getoond. Elke keer als medewerkers de app openen zien zij dus iets nieuws.

Het beginscherm van de app is altijd actueel: iedere keer dat een medewerker de app opent is er iets nieuws te zien.

Verder is er ruimte voor het tonen van (medewerkers) bijeenkomsten zoals bijscholingen, vieringen en andere evenementen. Ook jublilea, veelgestelde vragen van het personeel en het indienen van vragen in de app is mogelijk.

Bewust is ervoor gekozen om niet alles direct in de app te stoppen: het moet tenslotte overzichtelijk en actueel blijven. Maar: verder uitbreiden van de app is goed mogelijk. De app is zo gebouwd dat er gemakkelijk een nieuw onderdeel aan toegevoegd kan worden.

Veiligheid

Medewerkers van Sonneburgh kunnen de medewerkers-app gewoon downloaden in de App-store of Google Play Store.

Inloggen is eenmalig. Om te verifiëren dat gebruikers bij Sonneburgh werkzaam zijn, heeft elke gebruiker een unieke viercijferige code gekregen die hij of zij automatisch toegestuurd krijgt per SMS, na het invullen van de gebruikersnaam.

Als een medewerker van Sonneburgh de organisatie verlaat, vervalt de inlog van deze gebruker onmiddellijk. Zo is de veiligheid van informatie gewaarborgd. Wat happens in the app, stays in the app!

Strategie & advies. Design. Development. Marketing.