Je eigen branded gifjes op Instagram

Bijna iedereen kent ze inmiddels wel: de gifjes op Instagram. Er zitten een hoop hilarische exemplaren tussen, maar je vindt ook steeds meer gifjes van merken en bedrijven in het overzicht terug. En niet zonder reden, je eigen branded Instagram-gifjes zijn een mooie aanvulling op je branding- en social mediastrategie.

 

Animated GIF: Bewegend grafisch bestand dat meerdere afbeeldingen bevat. De afbeeldingen worden achtereenvolgend gepresenteerd.

 

Wat kun je er mee?

Je eigen gifjes upload je in de database van Giphy. Dit betekent dat ze niet alleen gebruikt kunnen worden op Instagram, maar bijvoorbeeld ook toegankelijk zijn via WhatsApp en Slack. Laten we voor het gemak even inzoomen op Instagram.

Wanneer je Instagram gebruikt namens je bedrijf en je ook regelmatig Instagram stories post, dan zijn eigen gifjes onmisbaar. Zorg er wel voor dat je gifjes een duidelijke link hebben met jouw bedrijf. Dit kun je doen door ze bijvoorbeeld uit te voeren in jouw huisstijl kleuren. Op deze manier zijn ze extra herkenbaar. Maar denk ook aan het uploaden van je logo naar Giphy of maak een gifje van de bedrijfshond. Ook is het mogelijk om “jezelf” en je collega’s in te zetten als gifje. Door te bewegen voor ons green screen (denk aan: duim omhoog, swipe up, party!) kunnen wij deze opnames omzetten in een superpersoonlijk gifje.

Voeg deze gifjes toe aan je stories en je versterkt je merk en vergroot de zichtbaarheid van je bedrijf. Andere mensen kunnen namelijk ook jouw gifjes gebruiken in hun Instagram stories!

Wat kost dit?

Je zult je afvragen wat dit kost, dat is natuurlijk logisch. Als je al gifjes hebt, kunnen we er heel kort over zijn: he-le-maal niets. Het uploaden van je gifjes is gratis. Het enige wat je nodig hebt, zijn een account en je animaties. Voor nog geen 2000 euro ontwerpen wij een volledig pakket met 5 custom-made branded getekende en geanimeerde gifjes. Liever een persoon (jezelf, collega of bedrijfshond) in beeld? Een ochtend filmen voor ons green screen en daarna bewerken tot volwaardige gifjes is ongeveer 1000 euro. Natuurlijk denken we graag mee over een aanbod en kostenplaatje dat bij jouw organisatie past.

Hoe zorg je er vervolgens voor dat jouw gifjes in de Giphy database komen? Dat leg ik je graag uit.

 

Aan de slag! Hoe werkt het?

  1. Je maakt een account aan op Giphy.com;
  2. Zorg ervoor dat je jouw profiel zo volledig mogelijk invult;
  3. Upload jouw gifjes via de ‘upload’ button en voorzie ze van zoveel mogelijk, maar minimaal 5, relevante tags;
  4. Vraag een brand (merk) verificatie aan voor je account;
  5. Even geduld… Giphy gaat jouw verzoek nu beoordelen

 

Tags en zoekwoorden

De tags zijn je zoekwoorden. Om je bedrijf extra te branden raad ik je aan altijd jouw #bedrijfsnaam of #merk toe te voegen aan je tags. Zo kun je je eigen gifjes makkelijk terugvinden op Instagram. Onze gifjes zijn te vinden wanneer je ‘De Indruk’ intypt in de gifjeszoeker van Instagram.

 

Eisen aan je gifjes

Wil je jouw eigen gifjes kunnen gebruiken in Instagram stories, dan moet je ervoor zorgen dat deze voorzien zijn van een transparante achtergrond. We voorzien je uiteraard graag van advies of het designen van een kant-en-klaar pakket met branded gifjes voor jouw bedrijf. Heb je hulp nodig met het uploaden of het aanvragen van je Giphy verificatie? Neem dan contact met mij op en ik help je graag verder.