Laat zien wie je bent!

Huisstijl Bedrijven

Huisstijl bedrijven

Bedrijven die op willen vallen en herkend willen worden, kiezen voor een professionele huisstijl. De Indruk heeft meer dan 15 jaar ervaring met het ontwikkelen van huisstijlen. Wij helpen je met een uniek en opvallend ontwerp.

Onze dienstverlening ‘Huisstijl Bedrijven’ is een pakket waarin het ontwerp van je logo plus de bijbehorende kleuren en overige huisstijlelementen aan je opgeleverd worden in een zogenaamd huisstijlhandboek.

Huisstijl bedrijven

Welke voordelen heeft ‘Huisstijl Bedrijven’?

Een groot voordeel van het pakket ‘Huisstijl Bedrijven’ is dat het huisstijlhandboek overdraagbaar is. Elke ontwerper kan ermee aan de slag.

Dus ook als je na het ontwikkelen van de huisstijl bedrijven ervoor kiest om met een andere partij samen te werken voor de overige communicatie  – of je werkt al langer met meerdere partijen tegelijk –  dan ben je met het huisstijlhandboek in één keer klaar. Voortaan ‘kloppen’ alle visuele uitingen van jouw bedrijf.

Of je nu briefpapier nodig heeft, een nieuwe website of bestikkering van je bedrijfswagenpark: onze Huisstijl Bedrijven zorgt ervoor dat je eenduidig communiceert, overal herkenbaar bent en opvalt tussen de concurrentie.

Wil jij graag een sterke huisstijl? Wij helpen je graag!

Hoe werkt het?

  1. Als je bij De Indruk kiest voor ‘Huisstijl Bedrijven’ gaan wij allereerst met je in gesprek om erachter te komen wie je bent en waar jouw bedrijf voor staat. Wij vinden het belangrijk om te weten wat je graag uit wilt stralen en waar je klanten gevoelig voor zijn. Een goede huisstijl bedrijven past je als gegoten en helpt je om dat wat je uniek maakt in een oogopslag te tonen aan de wereld.
  2. Stap 2 is dat onze visuele designers aan de slag gaan met je input en eventuele voorbeelden van jouw kant. Wij ontwerpen altijd iets wat uniek is en komen niet direct met één ontwerp bij je terug, maar in plaats daarvan met enkele ontwerp-richtingen, zodat je samen met onze designers hier een keuze in kan maken.
  3. Aan de hand van de keuze wordt jouw nieuwe logo afgerond. Uiteraard is er ruimte voor je feedback totdat er een resultaat is waar je enthousiast over bent.
  4. De laatste stap is de oplevering van het huisstijlhandboek. In dit boek staan alle losse elementen overzichtelijk op een rij. Je logo wordt compleet en in verschillende varianten opgeleverd, bijvoorbeeld voor verticaal gebruik of ook in diapositief (voor plaatsing op een donkere achtergrond). Zo ben je in een keer klaar!
Huisstijl bedrijven

Overige huisstijldragers

Na het ontwikkelen van een Huisstijl Bedrijven kiezen veel organisaties ervoor om gelijk een aantal huisstijldragers mee te nemen voor een redesign.

Wellicht wil je gelijk het logo op je gebouw aanpassen, een brochure ontwikkelen of het ontwerp van je website aanpassen. Dat alles kan bij De Indruk.

Echter: veel van deze huisstijldragers kunnen ook heel goed stap voor stap aangepast worden. Niet alles hoeft tegelijk.

Huisstijl bedrijven

Payoff en merkpositionering

Een huisstijl bedrijven kan gecombineerd worden met een herkenbare pay-off, die in één zin beschrijft waar jouw bedrijf voor staat. Deze pay-off naar keuze kan onderdeel uitmaken van het logo en tegelijkertijd met de nieuwe Huisstijl Bedrijven ontwikkeld worden.

Daarnaast kan het zijn dat je behoefte heeft aan frisse input voor de positionering van je bedrijf. Waar staat jouw merk of product eigenlijk voor, in welk opzicht bent je uniek en hoe kunt je dit het beste communiceren? Welke kernwaarden liggen ten grondslag aan wie je bent en wat is de belofte die je aan je klanten doet?

Onze ervaren merkstrategen denken graag met je mee en kunnen je hier uitstekend bij helpen.

Wat als ik een logo heb wat al ingeburgerd is?

Bestaat je organisatie al langer en gebruik je al vele jaren een logo wat je klanten kennen en herkennen? Dan is het in veel gevallen niet verstandig om je huisstijl totaal te veranderen.

Echter: als je huidige logo verouderd is of om een andere reden niet meer voldoet, is het ook mogelijk om je logo door te ontwikkelen op zo’n manier dat de herkenbaarheid intact blijft, terwijl je toch meegaat met de tijd.

De Indruk heeft veel ervaring met het doorontwikkelen van Huisstijl Bedrijven en onze designers kunnen soms met enkele kleine aanpassingen al veel bereiken voor het imago van je bedrijf. Neem contact op, wanneer je advies hierbij op prijs stelt!

Als je huidige logo verouderd is, is het ook mogelijk om je logo door te ontwikkelen op zo’n manier dat de herkenbaarheid intact blijft.

Jeroen Clark Art Director
Huisstijl bedrijven

Bewaking van de huisstijl

Communiceer je veel en op diverse platforms of in diverse media? Dan bestaat het risico dat de gekozen huisstijl na verloop van tijd toch verwaterd.

Onze ervaring is dat organisaties het soms lastig vinden om hier nauwlettend op toe te zien. Dat is echter geen probleem: bij De Indruk helpen wij je graag.

Soms is het beter als een externe partij alle uitingen controleert en de huisstijl of de gekozen positionering zorgvuldig bewaakt. Vraag gerust naar de mogelijkheden hiervoor.

Tijd voor een nieuwe huisstijl?

Erik van HollandKies dan voor een nieuwe Huisstijl Bedrijven! Wij vinden het leuk om met je mee te denken!

Vul het onderstaande formulier in om een aanvraag te doen of neem contact op met Erik van Holland (06 20 00 1577) als je nog aanvullende vragen hebt of advies wilt.