Jouw website beter vindbaar in Google

SEO-optimalisatie

seo optimalisatie

Waarom lukt het me niet om hoger te komen in Google?

Je hebt een website en je wilt die goed vindbaar laten zijn in Google en andere zoekmachines. Toch lukt dat niet altijd. Maar waarom niet? Wij helpen je met SEO-optimalisatie.

Vindbaarheid is heel belangrijk voor websites. Het is de basis van alle andere online marketing. Toch is het vaak lastig om je website goed te laten ranken op de zoekresultatenpagina van Google. Zonder SEO-optimalisatie lukt het vaak niet om verder te komen dan een positie in de top-10.

Wat is SEO-optimalisatie precies?

Stel dat je op de Google resultatenpagina op positie 7 staat. Dan lijkt je website misschien goed vindbaar, maar dat is hij in feite niet. Want kijk je naar de resultaten, dan zie je vaak dat je precies 0 organische bezoekers binnentrekt met jouw huidige positie.

Voor goede vindbaarheid en het aantrekken van veel organische bezoekers tellen eigenlijk alleen de eerste drie posities in op de Google-resultatenpagina. SEO-optimalisatie helpt je daar te komen.

“Voor goede vindbaarheid en het aantrekken van veel organische bezoekers tellen eigenlijk alleen de eerste drie posities in Google.”

Op weg naar de top-3 in Google

Van plaats 7 naar plaats 2 stijgen, is tegenwoordig een stuk moeilijker dan vroeger. Veel bedrijven hebben te maken met sterke concurrentie en iedereen speelt hetzelfde spelletje. Met andere woorden: jij bent niet de enige die aast op de bovenste posities.

Je hebt dus een SEO-specialist nodig die kennis heeft van Advanced SEO. Iemand die weet hoe hij de concurrentie moet verslaan. Dat noemen wij SEO-optimalisatie!

Zelf proberen we ook altijd te mikken op de bovenste drie posities:

voorbeeld seo-optimalisatie
Zo doen wij dat zelf…

Hoe ziet SEO-optimalisatie eruit volgens De Indruk?

 1. SEO (cornerstone) content
  Wij schrijven SEO-pagina’s die niet alleen scoren in Google, maar ook conversies opleveren die van waarde zijn voor jouw bedrijf. SEO-pagina’s die niet alleen de vindbaarheid op 1 zoekwoord verhogen, maar je hele website beter vindbaar maken.Onze SEO-pagina’s zien er niet uit als SEO-pagina’s, maar ogen aantrekkelijk, uitnodigend en zetten aan tot actie. Tenslotte wil je niet alleen vindbaar zijn, maar er ook nog nieuwe klanten aan overhouden!
 2. Technische SEO
  Wij zorgen ervoor dat jouw website optimaal ingelezen wordt door Google. We voegen structured data toe voor optimale zichtbaarheid op de landingpage van Google en richten de structuur van de website zo in dat Google goed begrijpt welke SEO-keywords belangrijk zijn voor jouw bedrijf.We schrikken er niet voor terug je website – als het nodig is – anders in te richten, om de waarde en autoriteit van bepaalde pagina’s te verhogen. We verlinken pagina’s in jouw website zodanig dat alle “wegwijzers” dezelfde richting op wijzen.
 3. Linkbuilding
  Zonder linkbuilding is het moeilijk – zo niet onmogelijk – om de top 3 van zoekresultaten in Google te bereiken. Daarom zetten we altijd in op het verkrijgen van gratis links bij klanten en leveranciers en op andere domeinen die je in je bezit hebt. Echter: als het nodig is, zijn betaalde links ook een optie. Hiervoor werken wij met een netwerk van partnerwebsites die met links naar jouw website de autoriteit van jouw SEO-pagina’s kunnen verhogen.

Tip: Zet in op SEO én SEA!

SEO klinkt voor veel bedrijven als “gratis organische bezoekers binnenhalen”. In de basis is dat ook zo: als een SEO-pagina eenmaal online staat en goed rankt, zijn de kliks naar jouw website kosteloos.

Echter: er zijn soms veel inspanningen nodig om je website goed te laten scoren op deze zoekwoorden. Dat kost ook geld, zeker als je alleen op SEO vertrouwd om je website beter vindbaar te maken. De gouden tip bij SEO-optimalisatie is dus ook: SEO combineren met zoekmachine adverteren.

SEO en SEA (zoekmachine adverteren) kunnen elkaar versterken en van elkaar profiteren.

 • Enerzijds is het zo dat SEO-pagina’s meer bezoek krijgen vanuit campagnes en daardoor nog beter gaan scoren.
 • Anderzijds is het zo dat je minder betaalt voor kliks op advertenties die leiden naar SEO-pagina’s die hoog gepositioneerd staan.

Hoe kan ik mijn SEO-pagina’s beter laten scoren?

SEO advies nodig? Vraag het aan de SEO-specialisten van De Indruk. Wij helpen je graag (en vrijblijvend) met een second opinion of met een SEO-scan. Je kunt ook je SEO uitbesteden bij ons.

Vraag onze whitepaper aan!

18 SEO-technieken die niemand je vertelt

Waarom uren testen en research doen als je ook gewoon in 10 seconden het onderstaande formulier kunt invullen.

Vraag onze gratis whitepaper aan en krijg gratis een deel van onze kennis en ervaring op het gebied van SEO.

Vraag onze gratis whitepaper aan en werk vandaag nog aan je organische vindbaarheid!

Leendert Bos - arbeidsmarktcommunicatie