Fotografie

Bij veel websites zie je beelden die je vaker gezien hebt op het internet. Dit komt doordat veel websites ervoor kiezen om (stock)fotografie te gebruiken op hun website. Door gebruik te maken van eigen fotografie heb je meer invloed op de uitstraling en belevenis op de website. Wij helpen je graag om de uitstraling van jouw organisatie vast te leggen in mooie fotografie.

Sterke fotografie levert een grote bijdrage aan de beeldvorming en sfeerbeleving van jouw bedrijf of merk.

Jeroen Clark Art director

Het verschil tussen (stock)fotografie en eigen fotografie

(Stock)fotografie zijn beelden die voor iedereen toegankelijk zijn. Hierdoor kan het zo zijn dat beelden die jij wilt gebruiken op jouw website, ook gebruikt worden op veel andere websites. Zo zijn er modellen die vaak gebruikt worden en ook is de setting nooit hetzelfde als jouw bedrijf. Stockfotografie gebruiken is makkelijker én dat is precies waarom zoveel websites dezelfde uitstraling hebben. Met eigen fotografie ben je persoonlijk en heb je invloed in wat jij wilt uitstralen. Zo kan eigen fotografie een positieve bijdrage leveren aan de resultaten van je uiting of website.

Wij helpen je graag met het maken van goede fotografie. Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier.

Bij eigen fotografie kun je de juiste setting creëren

Bij het creëren van eigen fotografie zorgen wij voor de juiste setting, die past bij wat jij wilt uitstralen. Tijdens dit proces heb je alle vrijheid en flexibiliteit om de fotografie naar wens in te vullen. Dit zorgt ervoor dat je de beelden voor al je marketinguitingen kunt gebruiken. Door eigen beelden te gebruiken bij brochures en online campagnes geef je vertrouwen aan je doelgroep en geeft dit een goede uitstraling van je bedrijf weer. Het gebruik van eigen fotografie is ook een goede manier om je te onderscheiden van je concurrentie.

Eigen fotografie en AVG

Wanneer je ervoor kiest om eigen medewerkers op de foto te zetten, is het van groot belang dat je een vrijwaringsverklaring of quitclaim opstelt en je medewerkers dit laat ondertekenen. Hierin geef je duidelijk aan dat jij het recht hebt om foto’s van hen te maken en te gebruiken voor je website en andere marketingdoeleinden.

Wil jij hulp bij het realiseren van de juiste uitstraling bij fotografie? Wij helpen je graag! Neem contact op met Jeroen.

Geen eigen personeel op de foto?

Wil je liever zelf niet op de foto of staan of staan jouw medewerkers er niet om te springen? Wij helpen je met het vinden van een model dat aansluit bij jouw bedrijf en het imago dat je wilt uitstralen. Dit levert originele foto’s op en hiermee kun je precies de juiste snaar raken bij jouw doelgroep.

Onze aanpak

  1. Samen kijken we hoe we de fotoshoot zo goed mogelijk kunnen indelen en voorbereiden; We inventariseren welke foto’s er gemaakt gaan worden en maken een shotlist en attributenlijst zodat alles wat nodig is voor de shoot aanwezig is tijdens de opnames.
  2. Vervolgens plannen we de benodigde tijd in zodat alles op de dag van de shoot vlekkeloos verloopt. Tijdens de voorbereidingen kijken we hoe uitgebreid de shoot wordt en bepalen we of de fotograaf de shoot alleen kan uitvoeren of dat er nog een assistent of artdirector nodig is om de shoot volledig in goede banen te leiden.
  3. Tijdens de shoot werken we de shortlist af en zorgen we ervoor dat alle beelden gemaakt worden met professionele belichting. Na de shoot bewerken we de geselecteerde beelden en leveren we deze op, zodat deze op alle nodige uitingen gebruikt kunnen worden. Het komt ook vaak voor dat we fotografie en videografie combineren als dat een wens is van de klant. Het is dan vaak efficiënter om deze twee producties te combineren tijdens een shoot.

Wil jij de juiste uitstraling bereiken met eigen fotografie?

Wij helpen je graag bij het realiseren van goede foto’s. Klik op de onderstaande knop, vul het formulier in en neem vrijblijvend contact met ons op.

Wij helpen je graag bij het maken van de juiste foto's voor jouw merk!