Personeel behouden? Bouw aan een team.

De arbeidsmarkt staat op z’n kop

Vacatures en recruiters buitelen over elkaar heen. Goede sollicitanten zijn goud waard zou je zeggen, maar wist je dat de werving van één nieuwe medewerker in 2019 minimaal zo’n € 5.000,- kostte? Anno nu, in deze markt, lopen die kosten alleen maar op! 

Ook worden jouw medewerkers aan alle kanten benaderd om de overstap te maken naar de concurrent. Een overstap kan soms verleidelijk zijn. Maar dat doe je alleen als er iets is bij je huidige werkgever waar je niet blij van wordt. Als alles klopt en je zit op je plek zal de keuze niet zo moeilijk zijn. Want waarom zou je gaan als je happy bent waar je nu zit!

Als je geen lege stoelen meer hoeft op te vullen omdat je medewerkers helemaal happy zijn en dus graag bij je blijven scheelt dat een hoop wervingskosten én geeft het ruimte voor échte groei!

Uiteraard zijn er meerdere aspecten die bijdragen aan medewerkerstevredenheid: goede arbeidsvoorwaarden, ruimte om je werk in te delen, autonomie en vertrouwen van je leidinggevende. Toch is één van de belangrijkste redenen van medewerkers om bij een organisatie te blijven fijne collega’s en een sterk team. En precies dat is waar wij goed in zijn. Door intern te bouwen aan een sterk merk én een sterk team hou je je medewerkers betrokken bij je organisatie en zullen zij als ambassadeurs naar buiten treden: dubbele winst!