3 september 2019 2 min leestijd

Even kennismaken: Andreas van den Berg

Wendy Kramer-Remmerde
Creative marketing strateeg

Hij drinkt zijn koffie zwart, maakt graag elektronische muziek, is 20 jaar, bezoekt met grote regelmaat de sportschool en woont in het pittoreske Scherpenzeel: Andreas van den Berg, onze nieuwe stagiair op de afdeling “online”. Tijd voor een kennismaking!

Geboren whizzkid

Andreas is nog net niet met een laptop in de hand geboren. Op de basisschool bouwde hij al zijn eigen computer. En als er ergens een systeem vastliep, wisten de meesters en juffen Andreas snel te vinden. Tijdens zijn middelbare school werd zijn aandacht getrokken door programma’s als Photoshop en Illustrator. Het Grafisch Lyceum in Utrecht lonkte. In eerste instantie dacht Andreas voor de opleiding Grafische vormgeving te kiezen, maar op een open dag bleek zijn programmeerbloed toch zeker sneller te gaan stromen bij de opleiding “Interactieve vormgeving”.

Gebruiksvriendelijkheid & functionaliteit

Inmiddels is hij in het vierde en laatste jaar van deze opleiding aangekomen. Vers vanuit de burelen van zijn vorige stage is Andreas deze week begonnen bij De Indruk. Toegerust met een berg aan werkervaring en een duidelijke visie op zijn vak: hoe kun je interactieve media zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken in combinatie met het doel van je website?

Hoe denkt een gebruiker, wat is logisch? Ik zoek altijd naar het optimale speelveld tussen design & functionaliteit

De optimale User Experience

Het hart van Andreas gaat sneller kloppen als hij, samen met de klant, mag kijken hoe structuren op de website zo ingedeeld en vormgegeven kunnen worden dat de bezoeker precies vindt wat hij zoekt. En: de gehele customer journey kan bewandelen met optimaal -commercieel- resultaat! Van informatieve tot commerciele websites: Andreas bijt zich er graag in vast. Vooral de combinatie van het design (kleur, vorm, uitstraling) en functionaliteit zijn bij hem in goede handen.

We zijn dan ook maar wat blij dat Andreas het komende half jaar ons team komt versterken.

Welkom Andreas; we wensen je veel inspiratie, creativiteit, heerlijke koffie, goede muziek en gave projecten toe!

Ook kennismaken met onze eigen whizzkid Andreas, natuurlijk met zo’n bakkie heerlijke koffie? Van harte welkom!