25 mei 2021 3 min leestijd

Even voorstellen: Jeroen Dekkers

Rozemarijn Kamphorst-van Leijenhorst
Communicatieadviseur

Bij De Indruk mogen we een nieuwe collega verwelkomen: Jeroen Dekkers! Als online marketeer versterkt Jeroen het marketingteam van De Indruk. Tijd om hem even aan de tand te voelen. We stelden hem een aantal typische vragen.

Aan welke huishoudelijke klus heb jij een grote hekel?

“Aan de WC schoonmaken en strijken. Dat doe ik ook eigenlijk nooit. Zeker met strijken ben je zoveel tijd kwijt vind ik! Ik ben zo een halve dag verder.”

Als je nog maar één serie zou mogen kijken, welke zou je kiezen?

“Suits. Ik hou van die humor en ik geniet van de onderlinge anekdotes met verwijzingen naar oude films en series. Een dekentje, onderuitgezakt op de bank: heerlijk!”

Ben je een dromer, een denker of een doener?

“Ik zie mezelf het meest als dromer, omdat ik snel de neiging heb om af te dwalen en mijn focus te verliezen als iemand iets vertelt. Ik moet toegeven dat dat ik dat stiekem ook wel een beetje onder Oost-Indisch doof schaar 😉 Maar als iets moet of wanneer ik iets interessant vind, hoor ik alles.”

Hoe laad jij jezelf op?

“Contact met vrienden is voor mij waardevol. Vroeger had ik een grote vriendengroep met wie we elke week afspraken, maar nu is het vooral een kleinere groep met echt goede vrienden. Die vriendschappen zijn voor mij echt belangrijk.”

In welke sport zou jij een olympisch atleet willen zijn?

“Dan kies ik voor honkbal. Ik heb nooit op honkbal gezeten, maar het heeft me altijd getrokken. Wel heb ik vroeger een lange tijd op handbal gezeten en daarbij houd ik van balsporten en contactsporten. De grootsheid van de sport, met name in Amerika natuurlijk, vind ik mooi. Daarnaast neem je als speler verschillende posities in. Dat maakt het lekker afwisselend.”

Lukt het jou om een dag je telefoon uit te zetten?

“Voorheen had ik ‘ja’ gezegd, maar sinds ik het deze vakantie heb geprobeerd zeg ik ‘nee’ haha. Ik heb deze vakantie mijn telefoon in een kluis in de bungalow gedaan, maar ik heb het denk ik maximaal een paar uur volgehouden.”

Kies je voor een stedentip of een strandvakantie?

“Dan ga ik toch voor een strandvakantie. Maar ik moet zeggen dat ik deze twee vaak combineer. Ik hou van actief doen, maar vakantie is ook echt wel om uit te rusten vind ik. Ik vind het heerlijk om op het strand te liggen, naar de zee te luisteren en een boekje te lezen.”

Waar kun jij echt van genieten?

“Ik kan echt genieten van een regenachtige zondag, waarbij je denkt: ‘nu hoef ik me niet schuldig te voelen als ik niets doe’. Dan kijk ik graag oude films uit de jaren ’80. Soms kijk ik die films tot ik ze kan dromen, gewoon omdat ik ze goed vind. Dat is dan ook wel mijn guilty pleasure.”

Waar vlieg je heen als je voor 1 dag piloot zou zijn?

“Ik zou heel graag een keer naar Japan willen. Die droom heb ik al heel lang. De Japanse cultuur spreekt me gewoon erg aan: het respect voor andere mensen en hun vakmanschap bijvoorbeeld. Mensen nemen de moeite om te perfectioneren waar ze mee bezig zijn. Ook de architectuur is prachtig en echt anders dan andere landen.”

Wanneer heb je voor het laatst een brief met de hand geschreven?

“Oef, dat is toch al wel zo’n 3, 4 jaar geleden. Ik doe dat eigenlijk alleen maar als ik iets liefs wil opschrijven voor iemand waar ik veel om geef. Ik vind dat persoonlijker overkomen.”

Wat is het meest afgespeelde nummer in jouw playlist?

“Ik hou van muziek uit de jaren ’80, dus dat speel ik ook vaak af. Al die nummers zijn zo tof, ik kan echt niet kiezen! Maar mijn laatst afgespeelde nummer is van Otis Redding: Sitting on the dock of the bay.”

Heb jij nog een prangende vraag aan Jeroen? Stel hem gerust via jeroend@deindruk.nl!