17 februari 2023 3 min leestijd

Even voorstellen: Joël Kuijper

Erik van Holland
Relatiemanager

Maak kennis met onze junior software engineer Joël Kuijper

Eerst even een disclaimer: Joël is eigenlijk niet echt een ‘nieuwe collega’ 😃

Achter de schermen is hij namelijk al enige tijd voor De Indruk en onze opdrachtgevers aan het werk. Sinds kort is dit wat vaker én in vastere vorm. En daar zijn we ontzettend blij mee! Want Joël is een vakidioot en een ontzettend gezellige collega! Al op de middelbare school leerde hij zichzelf HTML en CSS aan. Al gauw werd duidelijk dat hij van deze hobby zijn beroep wilde maken. Programmeren en het ontwikkelen van apps zit ‘m echt in het bloed. Tijd voor een nadere kennismaking met onze ‘nieuwe’ en dus stiekem toch al vertrouwde collega aan de hand van 7 verrassende vragen.

  • Naam: Joël Kuijper
  • Woonplaats: Apeldoorn
  • Achtergrond: “Ik volg de studie HBO-ICT aan hogeschool Windesheim in Zwolle.
  • Voordat ik begon aan de studie, heb ik mijzelf al veel technische dingen aangeleerd. Zo is programmeren een hobby van mij geworden en maak ik graag websites en apps. Ik ben blij dat ik parttime als Junior Software Engineer bij De Indruk mijn kennis mag toepassen”
  • Connect met Joël op LinkedIn

Joël in 7 vragen

Development, wat spreekt jou daar zo in aan?

“Bij development heb je elke keer weer te maken met een nieuwe techniek. Hierdoor leer je veel nieuwe dingen die je kan toepassen in je dagelijkse werkzaamheden. Ik vind het leuk om nieuwe technieken om te zetten naar iets wat bruikbaar is voor een bedrijf.”

Wat is volgens jou een belangrijke vaardigheid voor een developer?

“Doorzettingsvermogen, focus en om kunnen gaan met frustratie zijn belangrijke vaardigheden om een developer te kunnen zijn. Wanneer je met een project bezig gaat, moet je echt in een flow komen om iets te kunnen bouwen. Soms merk je dat je tegen dingen aanloopt, de zogenaamde bugs. Wanneer ik hier niet uitkom, ga ik even wat anders doen, zoals een rondje lopen met de hond. Maar wat voor mij ook goed werkt, is de “rubber duck” methode. Dan vertel ik juist mijn probleem aan iemand die totaal geen verstand heeft van programmeren (vergelijkbaar met een rubberen eendje). Zo kom ik sneller bij de kern van het probleem én de oplossing.”

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

“Ik volleybal elke maandag, dat vind ik superleuk om te doen. Verder speel ik graag games met vrienden en leer ik mijzelf graag nieuwe technieken aan. Ook vind ik het heel leuk om in de kerk te helpen met de techniek.” 

Wat is je favoriete vakantieland?

“Israël, hier ben ik twee keer geweest. Leuk detail: mijn ouders hebben elkaar daar ontmoet. Ik vind het een heel mooi land, dit komt omdat ik ook christelijk ben, dat maakt het voor mij extra bijzonder om plekken uit de bijbel in bijvoorbeeld Jeruzalem te bezoeken.”

Waar kun je nou echt van genieten?

“Ik vind het leuk om te programmeren, muziek te luisteren en om te sporten. Vooral volleyballen samen met mijn vrienden, hier krijg ik veel energie van!”

Wat is je favoriete gerecht?

“Ik hou echt van de Hollandse pot, een AVG’tje en je mag mij altijd wakker maken voor verse snert.”

Wat is je favoriete serie?

“Ik kijk het liefst science fiction en fantasy series. Zoals ‘The Last of Us’. Deze serie is gebaseerd op een game, hierdoor ben ik de serie gaan kijken. Nog een favoriete serie van mij is ‘The Flash’. Maar naast science fiction en fantasy vind ik een serie als ‘Friends’ ook leuk. Dit kijk ik het liefst samen met mijn familie.”

Heb je nog vragen voor Joël? Stel hem gerust een vraag via joel@deindruk.nl 

Benieuwd naar de rest van ons team?