marketingbureau ede
Dienst

Structured data helpt bij vindbaarheid en brand awareness

Structured data zorgt ervoor dat jouw producten of diensten beter zichtbaar worden in Google. Of je nou eigenaar bent van een webshop of een kleine lokale ondernemer bent die alleen zijn diensten op de website heeft staan. Elke website is geholpen met het toepassen van structured data. Bekijk hoe wij jou hierbij kunnen helpen.

Wat is structured data?

Structured data is een vorm van technische SEO wat ervoor zorgt dat Google de content op de pagina beter en sneller kan begrijpen. In simpele termen is het een format die toegepast wordt in de broncode van je website waardoor Google de juiste informatie kan aflezen en begrijpt om wat voor informatie het gaat. Hierdoor kan belangrijke informatie rechtstreeks in de zoekresultaten getoond worden. Zo creëer je zogenaamde rijke zoekresultaten die erg goed zijn voor je SEO.

In de praktijk betekent dit dat we met behulp van structured data bijvoorbeeld informatie over je producten rechtstreeks in de zoekresultaten kunnen laten tonen, denk aan: reviews, prijzen en voorraad. Voor vacatures kunnen we met behulp van structured data ervoor zorgen dat vacatures rechtstreeks in Google jobs in de zoekresultaten komen.

 

Onderzoek toont aan de structured data zorgt voor groei in zichtbaarheid en brand awareness

Jeroen Dekkers Online marketeer

Voordelen structured data

  • Meer brand awareness dankzij de rijke zoekresultaten
  • Meer mensen die op je zoekresultaten klikken en daardoor meer bezoek op je website
  • Meer conversies
  • Beter vindbaar voor voice search zoekopdrachten

We gaan graag met je in gesprek om te kijken hoe jouw website het beste gebruik kan maken van structured data.

De mogelijkheden

We kunnen structured data voor verschillende toepassingen implementeren op jouw website. Hieronder benoemen we de belangrijkste toepassingen van structured data. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

Opleidingen

Voor scholen of opleiders kunnen we met behulp van structured data jouw opleidingen of cursussen rechtstreeks in de zoekresultaten tonen. Zo kunnen we de volgende informatie laten tonen: naam van de opleiding of cursus, wie de opleiding aanbiedt, een korte beschrijving.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Het beantwoorden van relevante vragen over jouw producten of diensten met behulp van een veelgestelde vragen (FAQ) pagina kan een hele goede manier zijn om potentiële klanten te bereiken. Structured data zorgt ervoor dat de vragen en antwoorden die jij op je FAQ pagina hebt staan in de zoekresultaten getoond kunnen worden als iemand hiernaar op zoek is.

Vacatures

Het vinden van geschikte kandidaten voor een vacature kan een lastige opdracht zijn. Wij kunnen dit met behulp van structured data iets makkelijker voor je maken. Dit zorgt er namelijk voor dat alle vacatures op je website geschikt zijn om getoond te worden in het Google Jobs overzicht bovenaan de zoekresultaten. Dit maakt de vacatures makkelijker vindbaar voor mensen die hiernaar op zoek zijn.

Lokaal bedrijf

Zodra iemand op zoek is naar een lokaal bedrijf dat jouw diensten of producten verkoopt dan wil je natuurlijk dat jij prominent getoond wordt. Met de structured data vorm van lokaal bedrijf kunnen wij ervoor zorgen dat er in deze situatie een prominent informatie paneel getoond kan worden. Dit geeft je de gelegenheid om informatie te tonen, zoals: openingstijden, verschillende afdelingen, reviews en meer.

Wil jij dat deze functionaliteiten in jouw Wordpress website verwerkt worden? Neem dan contact met ons op.

structured data producten

Producten

Bij het online verkopen van producten heb je niet de gelegenheid om nieuwe klanten aan te trekken met een prachtig ingerichte etalage. Daarom is online zichtbaarheid voor webshops zo belangrijk. Met structured data kunnen wij belangrijke informatie over jouw producten rechtstreeks in de zoekresultaten tonen, zoals: afbeeldingen, prijs, beschikbaarheid en reviews.

Reviews

Goede reviews zijn een belangrijke indicator voor hoe goed jouw dienstverlening of producten zijn. Negen van de tien mensen zoekt namelijk naar reviews, voordat zij tot een aankoop overgaan. Heb jij goede reviews en wil jij deze graag prominent tonen? Dan kunnen wij met behulp van review structured data ervoor zorgen dat jouw reviews in de zoekresultaten getoond kunnen worden.

Sitelinks search box

Soms zijn bezoekers wel geïnteresseerd in jouw bedrijf, maar niet in de informatie of pagina die zij op dat moment in de zoekresultaten getoond krijgen. Met behulp van de sitelinks search box structured data kunnen wij bezoekers de mogelijkheid geven om rechtstreeks in de zoekresultaten naar informatie te zoeken op jouw website of app.

Contact

Wil jij graag jouw online zichtbaarheid verbeteren? Dan is structured data een goede manier om dit structureel te realiseren. Klik op de onderstaande knop en vul het formulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden voor jouw website te bespreken. Of maak een afspraak om langs te komen op ons kantoor in Ede.

Wij helpen je graag met advies en de implementatie van structured data!

Leendert Bos - arbeidsmarktcommunicatie