Employer branding

We begrijpen dat het aantrekken en behouden van talent cruciaal is voor het succes van jouw organisatie. Daarom helpen we je graag bij het creëren van een krachtig werkgeversmerk dat de juiste mensen aantrekt en jouw bedrijf op de kaart zet als dé ideale werkgever.

Meer dan vacatures plaatsen

Bij Employer Branding draait alles om het opbouwen en beheren van jouw reputatie als werkgever. Het gaat verder dan simpelweg het plaatsen van vacatures. Het gaat om het vertellen van een verhaal dat potentiële medewerkers raakt en het creëren van een cultuur die mensen willen omarmen.

Onze aanpak voor employer branding

We geloven dat elk bedrijf uniek is. Daarom begint ons Employer Branding proces altijd met een analyse van jouw merk en doelstellingen. Op basis hiervan ontwikkelen we een op maat gemaakte strategie die jou het volgende oplevert:

  1. Een authentiek en aantrekkelijk werkgeversmerk: Samen met jou en je medewerkers ontwikkelen we jouw unieke werkgeversverhaal: een afspiegeling van de mensen en cultuur, passend bij de behoeften van potentiële werknemers.
  2. Effectieve wervingscampagnes: We creëren aantrekkelijke en doelgerichte campagnes om talent aan te trekken dat past bij jouw bedrijfscultuur en doelen.
  3. Sterke internal branding: We ondersteunen je bij het opbouwen van een gemeenschap van medewerkers die trots zijn om bij jouw organisatie te werken en ambassadeurs worden voor jouw werkgeversmerk.

We ontwikkelen deze strategie volgens een aantal duidelijke stappen:

STAP 1: Definiëren en neerzetten van jouw werkgeversmerk

Mensen maken keuzes op basis van emoties en drijfveren. En precies dat is waar je als werkgeversmerk op aan moet sluiten om aantrekkelijk te zijn. Aan de hand van intern onderzoek en een aantal interactieve sessies bepalen we op welke drijfveren jij als merk in de behoefte weet te voorzien en zetten we dit verhaal scherp voor je neer. Authentiek, passend en aantrekkelijk. De basis voor al je campagnes en (marketing)inspanningen.

Klaar om een werkgeversmerk neer te zetten dat indruk maakt? Wij helpen je er graag bij!

STAP 2: Strategisch marketingplan ontwikkelen

Vervolgens ontwikkelen we een strategisch marketingplan, dat jou helpt je potentiële werknemers te bereiken. We bepalen de doelgroepen, doelen en doelstellingen en creëren de verschillende boodschappen per doelgroep. Vervolgens vertalen we dit naar een concreet plan met campagnes, middelen en planning. Ook de uitvoering kunnen we voor je uit handen nemen.

STAP 3: Een cultuur die omarmd wordt

Tot slot is het van groot belang dat het merk intern beleef wordt. Je kunt mensen werven, maar als er aan de achterkant net zoveel uitgaan zijn de inspanningen voor niets. Daarom bouwen we niet alleen extern, maar juist ook intern aan een sterk merk. We helpen met het bouwen aan verbinding en een cultuur waar medewerkers trots op zijn. Zo zijn ze niet alleen blij en gemotiveerd, maar ook ambassadeur van jouw merk. Dubbele winst!

Na een employer branding traject heb jij:

  • Een grotere aantrekkingskracht op talent in jouw branche
  • Meer nieuwe medewerkers
  • Een lagere omloop van medewerkers
  • Een positieve impact op de bedrijfscultuur en betrokkenheid van medewerkers
  • Een versterking van jouw positie als werkgever

Aan de slag met employer branding?

Wil jij je werkgeversmerk naar het volgende niveau tillen? Wij helpen je hier graag bij met employer branding. Druk op de knop en vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met je op.

 

Aan de slag met employer branding? Wij helpen je graag!