10 juli 2023 2 min leestijd

Beursvloer Ede: het matchevenement voor profit & non-profit

Erik van Holland
Relatiemanager

Lokaal maatschappelijk ondernemen

De Beursvloer Ede is hét evenement waarin lokale maatschappelijke organisaties en ondernemers elkaar vinden. Het hoofddoel is een match te maken tussen vraag en aanbod. Goede doelen kunnen een hulpvraag indienen en ondernemers kunnen hulp beschikbaar stellen om zo lokaal invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het evenement vindt dit jaar alweer voor de vijfde keer plaats en sinds dit jaar helpen wij mee met de organisatie én zijn we “Vriend van Beursvloer Ede”. Zo zien we van dichtbij hoe inspirerend het is als profit en non-profit elkaar verrijken!

Het matchevenement voor profit & non-profit

Donderdag 5 oktober  | 15.30 uur | ROVC TechCenter

Vanaf deze week kunnen vraag en aanbod ingediend worden via Beursvloerede.nl, dit kan in de volgende categoriën:

  • Marketing, communicatie & pr
  • Materialen & faciliteiten
  • Menskracht 
  • Expertise

Het geeft veel voldoening én plezier om lokaal maatschappelijk een steentje bij te dragen!

Hoe werkt de Beursvloer?

Op de middag zelf worden de matches gemaakt, met behulp van vrijwilligers. Aanbieder en vrager vullen vervolgens een ‘matchformulier’ in om de gemaakte afspraken vast te leggen. Vraag en aanbod vertegenwoordigen beide een waarde, dit wordt gecontroleerd door een notaris en ingevoerd door twee accountants. Met behulp van een formule wordt zo de ‘maatschappelijke waarde’ bepaald. Deze wordt aan het einde van het ‘matchen’ op het podium bekendgemaakt. Hierna is er een gezellige netwerkborrel.

Ondernemers uit gemeente Ede kunnen deze diensten, werkzaamheden of materialen leveren als onderdeel van hun maatschappelijk ondernemen beleid. Verenigingen en stichtingen leveren vervolgens een tegenprestatie die past bij hun karakter en de match met het betreffende bedrijf. Win-win!

Voorbeeld

Jij zoekt een bedrijf dat voor jullie organisatie een terras wil aanleggen. Je hebt de materialen maar niet de juiste expertise of handjes om de klus te klaren. Op de Beursvloer vind je een bedrijf dat jou hier graag mee helpt. Als dank voor de hulp regel jij voor alle hardwerkende mensen een heerlijke lunch. Tot slot maak je een mooie teamfoto op het nieuwe terras. Een geslaagde match noemen wij dat!

Wil jij ook deelnemen met een hulpvraag of aanbod?