27 mei 2020 2 min leestijd

Ter inspiratie: The Lime Tree biedt online trainingen aan met de beleving van het klaslokaal

Leendert Bos
Marketing specialist

Natuurlijk: ook The Lime Tree moest even schakelen toen op 19 maart bekend werd dat heel Nederland plat ging vanwege corona. De lopende trainingen werden afgelast en The Lime Tree, al jaren klant van De Indruk, ging zich beraden op: wat nu?

Maar al vrij snel besloot deze aanbieder van Mediation-trainingen dat online trainingen de standaard zouden worden voor de komende maanden. Zodoende bouwde de organisatie een heuse online training-studio en ging al op 6 april live met de eerste online training.

Studio

In de goed belichte trainingsruimte van The Lime tree staan meerdere camera’s die de trainer van diverse standpunten in beeld brengen. Niet alleen het hoofd van de trainer is in beeld, maar het gaat om een totaalshot, vanaf de romp. Dit geeft trainers de gelegenheid om redelijk vrij te bewegen, gebruik te maken van een flipover en of een beeldscherm.

Om de deelnemers en de trainer zoveel mogelijk het live-gevoel mee te geven zorgt The Lime Tree ervoor dat niet alleen de trainer, maar ook regelmatig de verschillende deelnemers in beeld komen.

De verschillende camerastandpunten, de powerpoint van de trainer en de hoofden van de deelnemers worden live door elkaar gemixt met behulp van een mengtafel, alsof het een televisieuitzending is.

Trainer Anja Sonke

Maximaal 10 seconden

Robert Oonk: marketeer bij The Lime Tree: ‘We zijn natuurlijk gewend om in films en op tv goede kwaliteit beelden te zien die levendig en afwisselend zijn. Vergeleken daarbij is de gemiddelde videocall nogal saai. Daarom zorg ik ervoor dat ik nooit langer dan 10 seconden hetzelfde shot laat zien. Ook is het mogelijk om twee beelden te combineren als duoscreen.’

In de trainingsruimte – annex studio – waar de trainers van The Lime Tree hun online trainingen geven, worden op de achterwand alle deelnemers geprojecteerd met een beamer. Op die manier heeft ook de trainer het gevoel “tegen een publiek te spreken” en houdt feeling met hoe de boodschap overkomt bij de deelnemers.

Trainer Frank Emmelot

Interactief

De trainingen zijn ook zoveel mogelijk interactief. Dat betekent dat er alle gelegenheid is tot het stellen van vragen en het inbrengen van cases. De trainer kan een deelnemer het woord geven en die komt dan ook bij iedereen fullscreen in beeld.

Is een “studio”, zoals bij The Lime Tree betaalbaar? Robert: ‘Ik denk dat ik er totaal 5000 euro aan besteed heb, plus de uren die nodig waren om het een en ander te regelen natuurlijk.’

Behalve online trainingen biedt The Lime Tree ook online informatiebijeenkomsten aan, via Zoom. In een uurtje geeft de organisatie informatie over de trainingen en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Trainer Jan Plevier

Anderhalvemetertraining

Ondertussen bereidt The Lime Tree zich voor om de fysieke trainingen ook weer te hervatten. Voor de zomerperiode staan er drie Summerschools gepland die vooralsnog door zullen gaan. Voor een gedeelte zullen ze buiten plaatsvinden – als het weer het toelaat. Daardoor is de anderhalve meter-regel goed te handhaven.

Meer weten? www.thelimetree.nl