Headless CMS

Ontsnap aan de beperkingen van traditionele CMS-systemen met onze flexibele, schaalbare oplossing. Ons headless CMS stelt je in staat om content efficiënt te beheren en te publiceren over alle digitale platforms heen. Bereid je voor op een toekomst waarin je de volledige controle hebt over hoe en waar je content verschijnt.

Wat is een Headless CMS

Een headless CMS is een contentmanagementsysteem dat is ontworpen om puur en alleen te focussen op de backend contentopslag en -beheer, zonder een voorgekoppelde presentatielaag (de “head”). Dit betekent dat de content die in een headless CMS wordt opgeslagen, via een API beschikbaar is voor allerlei soorten weergaven, zoals websites, mobiele apps, IoT-apparaten en zelfs wearables.

Het grote voordeel hiervan is dat ontwikkelaars de vrijheid hebben om de gebruikersinterface te ontwerpen met de technologieën die het beste bij hun project passen, terwijl ze de content uit het CMS kunnen trekken via API-calls. Dit maakt het mogelijk om een consistente contentervaring te leveren over verschillende platforms en apparaten heen, wat essentieel is in het huidige digitale landschap waar gebruikers interactie hebben via meerdere touchpoints.

Waarom een headless CMS?

Ultieme flexibiliteit

Een headless CMS scheidt contentbeheer van presentatie, waardoor je content op elk platform of apparaat kunt tonen en moeiteloos integreert in diverse applicaties.

Betere prestaties

Websites en apps laden sneller dankzij de afwezigheid van een vaste presentatielaag, wat zowel de gebruikerservaring als SEO verbetert.

Schaalbaar

Met een headless CMS kun je gemakkelijk nieuwe frontends toevoegen zonder de backend aan te passen, wat uitbreiding en aanpassingen vereenvoudigt.

Benieuwd naar alle voordelen die een headless CMS jou kunnen brengen?

Waarom De Indruk?

Persoonlijk contact

Goede communicatie is key voor succes. Wij zorgen voor snelle lijnen en directe expertise, zonder wachttijden. Je eigen contactpersoon kent je behoeften en helpt je snel en effectief verder.

Maatwerk advies

We duiken diep in wat jouw bedrijf nodig heeft. Geen bedrijf is hetzelfde, dus standaardoplossingen? Daar doen we niet aan. We stemmen onze diensten en oplossingen precies af op jouw specifieke knelpunten en wensen.

Deskundigheid

Ons team? Een topmix van developers, marketeers, designers en strategen. Die mix van specialisten zie je terug in de kwaliteit van de oplossingen die we bieden. Samen zorgen we ervoor dat jij krijgt wat je nodig hebt!

Onze succesverhalen

SnelStart

Een ijzersterke productlanceringscampagne waarin strategie, marketing en development elkaar versterken!

Bekijk de case

Bosch Beton

Hoe het verbeteren van de gebruikerservaring, gecombineerd met SEO heeft geleid tot een aanzienlijke toename in organische vindbaarheid.

Bekijk de case

SV Land

Een op maat gemaakte werken-bij website die jonge talenten aantrekt en het aantal sollicitanten verhoogt.

Bekijk de case

Hoe wij jouw headless CMS bouwen

1. Insights

Elk project begint met een uitdaging of een vraag. Voordat we écht aan de slag gaan, brengen we samen alles in kaart. We willen jou én je organisatie natuurlijk ook beter leren kennen!

2. UX design

Na inzichten te hebben verzameld, ontwikkelen we de customer journey. We gebruiken een sitemap om te bepalen welke informatie waar komt en creëren wireframes die de klantreis visualiseren.

3. Visual design

In deze fase ontwikkelen we de visuele aspecten zoals lay-outs, kleuren en typografie, afgestemd op diverse apparaten en platforms, passend binnen het headless CMS.

4. Development

In de developmentfase wordt het design omgezet in functionele code en koppelen we de backend aan de frontend via API's, voor optimale prestaties op alle apparaten.

5. Kwaliteitscontrole & Livegang

We testen alle functionaliteiten grondig om te verzekeren dat alles foutloos werkt. Na succesvolle tests en goedkeuring gaat het systeem live, klaar voor gebruik op diverse platforms.

6. Doorontwikkeling & onderhoud

In de doorontwikkeling & onderhoudsfase optimaliseren we continu het systeem, voegen nieuwe functies toe, en zorgen voor updates om de prestaties en beveiliging te waarborgen.

Ben jij klaar om over te stappen naar een headless CMS? Maak een afspraak met ons