Bosch Beton

Een solide mix van digital & marketing

De klant

Bosch Beton, een topfabrikant van betonnen keerwanden, bedient met meer dan 50 jaar expertise de grond-, weg- en waterbouw en agrarische sector. Als marktleider opereren ze vanuit hun high-tech fabriek in Barneveld, waar ze klanten in Nederland en buurlanden voorzien van op maat gemaakte, duurzame keerwandoplossingen. Het streven: continue samenwerking met opdrachtgevers voor de beste op maat gemaakte resultaten voor elke situatie en uitdaging.

De vraag

Bosch Beton heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het verbeteren van hun productie en productkwaliteit. Ondanks deze vooruitgang, bleef de website achter. Het verouderde design en de niet-geoptimaliseerde klantreis weerspiegelden niet hun streven naar kwaliteit en innovatie. Tevens was er geen aandacht voor SEO. Onze opdracht: verhoog de online zichtbaarheid en conversies, met het onmiskenbare Bosch Beton-stempel van kwaliteit, duurzaamheid, expertise en innovatie.

De oplossing

We hebben een diepgaande analyse van het bezoekersgedrag gedaan. Hiermee hebben we de  knelpunten in het ontwerp en de klantreis geïdentificeerd. Deze hebben we stap voor stap aangepakt door nieuwe ontwerpen te ontwikkelen en deze in de website te integreren, gericht op het optimaliseren van de gebruikerservaring en het verhogen van de conversieratio.

Voorafgaand aan het verbeteren van de organische vindbaarheid was het cruciaal om een benchmark van de huidige website te creëren, zodat we een nulmeting hadden voor het identificeren van zowel technische als inhoudelijke tekortkomingen. Vervolgens hebben we een uitgebreid zoekwoorden onderzoek uitgevoerd voor zowel de Nederlandse als buitenlandse domeinen. Het resultaat: een doelgerichte SEO-strategie. We zijn gestart met het schrijven van SEO-geoptimaliseerde pagina’s in diverse talen en hebben technische SEO-aanpassingen doorgevoerd.

De resultaten

+
0
%
Websitebezoek
+
0
%
Zoektermen positie 1 - 3
+
0
K
Vertoning in Google

Samenwerking

Om alle marketing- en digitale initiatieven strak op één lijn te houden met onze strategische doelen, hielden we regelmatig overleg, afwisselend bij ons in Ede en bij Bosch Beton in Barneveld. Het doel was tweeledig: zorgen dat beide partijen up-to-date en alert blijven op de voortgang van projecten, en ons inzicht in de laatste ontwikkelingen binnen Bosch Beton en de sector te verscherpen.

We gebruikten de SCRUM-methode in dit project, wat de doorlooptijden van subprojecten aanzienlijk verkortte. Dit maakte het mogelijk om wekelijks afgeronde ontwerpen en optimalisaties te bespreken, zowel voor marketing als website-ontwikkeling. Deze gestructureerde aanpak heeft enorm bijgedragen aan de soepele voortgang van de websiteontwikkeling.

Conversie optimalisatie

Bij het ontwikkelen van de Bosch Beton website was ons hoofddoel het verhogen van de conversiepercentages, zowel voor de hele website als voor specifieke pagina’s. We begonnen met een grondige analyse en stelden een nulmeting vast als referentiepunt. Dit gaf ons een duidelijk startpunt. We gebruikten tools als Hotjar en Google Analytics 4 om het conversiepad en knelpunten in de gebruikerservaring te analyseren.

Uit de analyses kwamen diverse knelpunten naar voren die zowel de gebruikerservaring als het conversiepad belemmerden. Deze knelpunten hebben we als basis genomen voor het verbeteren van de website en het ontwikkelen van nieuwe ontwerpen voor verschillende functionaliteiten en pagina’s.

SEO

Ons hoofddoel bij het toepassen van zoekmachineoptimalisatie (SEO) was het verbeteren van de organische vindbaarheid van Bosch Beton in Nederland, Denemarken, Frankrijk en Duitsland. We startten met uitgebreid zoekwoorden onderzoek in deze landen om de marktvraag en het zoekgedrag te begrijpen. Dit combineerden we met de resultaten van een SEO-scan, waarbij we alle technische SEO-aspecten analyseerden, zoals geïndexeerde zoektermen, URL’s en huidige posities in zoekresultaten.

Met deze inzichten ontwikkelden we een effectieve SEO-strategie, inclusief technische en inhoudelijke verbeteringen en SEO-geoptimaliseerde pagina’s voor relevante zoektermen. We werkten samen met een vertaalbureau voor de juiste technische terminologie in internationale context.

Een optimale gebruikerservaring vormt de kern van een effectieve SEO-strategie. We hebben diverse methoden toegepast om de laadsnelheid van de website te verbeteren. Daarnaast hebben we de code van de website geoptimaliseerd om de zichtbaarheid en functionaliteit binnen de zoekresultaten van Google te versterken.

Maatwerk koppeling

Om de verschillende maten en varianten van keerwanden van Bosch Beton helder te presenteren, is er gebruikgemaakt van hun eigen productdatabank programma. Zo zijn er 3D-modellen gemaakt voor alle afmetingen en opties van de keerwanden.

Deze gedetailleerde 3D-modellen zijn naadloos geïntegreerd in de productpagina’s dankzij een speciaal ontwikkelde koppeling tussen de databank en de website. Dit biedt architecten en aannemers niet alleen toegang tot uitgebreide productspecificaties, maar stelt hen ook in staat om de 3D-modellen interactief te bekijken vanuit elke hoek.

De 3D-modellen maken de productinformatie niet alleen visueel aantrekkelijker, maar ook uiterst informatief. Hierdoor krijgen professionals in de bouwsector een duidelijk en volledig beeld van de keerwanden die Bosch Beton aanbiedt.

Resultaat

Tijdens dit project hebben we voor Bosch Beton aanzienlijke vooruitgang geboekt. Met een zeer prettige samenwerking, hebben we een significante toename in organisch websiteverkeer en veel betere zichtbaarheid in Google bereikt.

Daarnaast hebben we op het gebied van design en gebruikerservaring opmerkelijke verbeteringen doorgevoerd. Deze vernieuwingen hebben gezorgd voor een betere online presentatie en een hogere conversieratio.

We kijken uit naar nog meer succesvolle projecten!

 

Bezoek Bosch Beton