17 mei 2024 5 min leestijd

Even voorstellen: Norman

Jeroen Dekkers
Online Marketeer

Wij zijn blij om Norman te verwelkomen als onze nieuwe business development manager. Veel van ons kennen hem al een beetje als de man van onze collega Josien, maar hoe goed ken je iemand nu echt na een paar bedrijfsfeestjes 🤷‍♂️? Om onze nieuwsgierigheid te stillen, hebben we Norman geïnterviewd met wat onorthodoxe vragen. Benieuwd naar de antwoorden? Lees het hier!

1. Hoe zou jij jezelf omschrijven?

Ik zou mezelf omschrijven als een evenwichtige, rustige, down-to-earth man. Ik laat me niet snel gek maken door alle drukte om mij heen.

2. Wat is het leukste aspect van jouw werk?

Vooral de collega’s om mij heen. Ik heb een aantal jaar als ZZP’er gewerkt, dus dit is een leuke verandering. Verder vind ik het heel leuk om mensen en organisaties te helpen bij het oplossen van problemen en daarin mee te denken. Wat ik ook erg leuk vind aan mijn functie is de combinatie van marketing en sales. Maar ik probeer nu wat meer uit de inhoud van marketing te blijven.

3. Kun je ons iets vertellen over een uitdaging die je recentelijk hebt overwonnen op het werk?

Dat ik vanuit een zelfstandige rol weer in een loondienst ben gestapt. Dit is voor mij wel een bewuste keuze geweest. Ik heb een half jaar geleden een hartinfarct gehad en dat heeft me doen beseffen dat rust en zekerheid voor mij en mijn gezin belangrijk zijn. Daarnaast kan je als zelfstandige soms nog blindvaren op je eigen kunde. Wat ergens heel fijn is, maar daar kun je ook veel fouten in maken. Je hebt als zelfstandige natuurlijk minder sparringpartners, nu heb ik een vangnet van collega’s om me heen. Het in loondienst zijn geeft mij dan ook meer rust.

4. Wat motiveert jou het meest in jouw werk?

Blije klanten! Ik mag bedrijven en organisaties helpen te groeien en dat werkt motiverend. Alle organisaties hebben hun specifieke uitdagingen. Sales is voor mij niets meer dan het aanreiken van mogelijke oplossingen bij bestaande uitdagingen. Elke keer dat ik weer een stukje verder bent in een sales cyclus motiveert mij dat voor de stappen erna.

5. Kun je ons vertellen over een project waar je trots op bent?

Werkgerelateerd? Pffoee.. dan moet ik 25 jaar terugdenken… een heel mensenleven. *Na veel nadenken* Waar ik trots op ben is dat ik ooit als jongste sales medewerker binnen de mobiele telefonie afdeling bij Samsung (toen nog niet zo bekend als nu) de grootste deal heb binnen gehaald. Ik werkte daar toen als broekie van 20 en heb toen een grote keten aangesloten als klant.
Privé heb ik altijd projecten lopen, soms tot ergenis van mijn vrouw 😉 Ik vind het heerlijk met mijn handen te werken. Zo heb ik vorige winter een motor gekocht en zelf helemaal omgebouwd tot bobber. Iets wat ik nooit eerder had gedaan, dus daar was ik wel trots op.

6. Als je een superkracht 🧞‍♂️ zou mogen hebben op werk, welke zou dat zijn en waarom?

Dat je in de toekomst kunt kijken… Zodat ik in mijn functie mijn beslissingen en uitspraken kan baseren op de inzichten uit de toekomst en een beetje invloed kan krijgen op de toekomst. Dus om mij te helpen mijn werk beter te doen. Maar dan wil ik wel invloed kunnen hebben op wat ik wel én niet zie en puur alleen zakelijk.

7. Waarvoor krijg jij thuis het meeste op je kop 🤦🏽‍♂️? 

Dat ik niet genoeg in het huishouden doe. Ik ‘schijn’ altijd de verkeerde dingen op te ruimen, haha. Maar ook dat ik bijvoorbeeld de vaatwasser verkeerd inruim.

8. Wat zou je doen als je een dag de baas 🤴🏽 van het bedrijf was?

Ik zou onszelf als bedrijf minder bescheiden opstellen. De Indruk is een serieus goede agency met fantastische mensen; dus kunnen we ons ook als dusdanig opstellen en daarmee grotere klanten aantrekken. Ik heb in mijn carrière veel verschillende bureaus van dichtbij mogen meemaken die landelijk werken, die het intern minder goed voor elkaar hebben.

9. Welke beroemdheid zou jij uitnodigen voor lunch?

Ik ben niet zo bezig met “beroemdheden”. Ik was vroeger heel erg fan van Michael Jackson, maar die is nu lastig om uit te nodigen… Ik zou vooral een beroemdheid willen uitnodigen met écht heel veel geld 🫰. Ik zou diegene willen vragen of al dat geld het leven nu echt verrijkt heeft. Ik zou dan ook vooral willen weten of die persoon er echt gelukkiger van is geworden én of die het hetzelfde pad zou bewandelen als die het nog een keer kon doen.

10. Met welke collega zou jij een hele dag willen ruilen?

Ik denk dat ik met iedereen wel een keer zou willen ruilen om te zien wat iemand beweegt en wat zijn motivatie is. Waarom hij/zij zijn werk doet en wat die daar leuk aan vindt.

Als ik echt één iemand zou moeten kiezen, dan zou ik wel met Erik willen ruilen. Puur om te kijken waar hij de motivatie en doorzettingsvermogen vandaan haalt om in zijn vrije tijd, voor zijn plezier, honderden km’s te fietsen haha. Ik denk dan, zoveel km fietsen, daar word je toch moe van…?

Laatst hoorde ik dat hij 14 uur lang, inclusief nacht, non-stop, gefietst heeft. Dat intrigeert me en dan denk ik alleen… “hoe dan”?

11. Wat is jouw geheime strategie om op maandagochtend meteen in de werkmodus 👔 te komen?

Naast koffie in de ochtend? Dan zet ik in de auto naar werk lekker hard de muziek aan. Dat helpt mij soms om even opgepept te worden. De muziek die ik dan luister, varieert ook heel erg. Momenteel luister ik bijvoorbeeld veel La Fuente – Ratata, maar dit kan bijvoorbeeld ook wel eens Metallica zijn. Als het maar opzwepend is.

12. Wat is de grappigste bijnaam die je ooit hebt gehad op het werk en hoe heb je die gekregen?

Pfoee, ik heb niet echt bijnamen gehad. Ik werd weleens ‘pinda’ 🥜 genoemd, maar ja, dat is vrij makkelijk uit te leggen als Indo, haha. Maar op werk verder niet. Als ik kind werd ik ook weleens ‘snorretje’ genoemd. Ik was namelijk een heel klein kereltje, maar had al vrij snel baardgroei, haha.