17 juni 2024 6 min leestijd

Marketing geheimen: ontgrendel potentieel dat velen missen

Jeroen Dekkers
Online Marketeer

Verbeter je marketingstrategie met inzichten van onze experts

Marketing is een spel dat constant verandert – en het is ons speelveld. Wil je weten welke tactieken je kunt gebruiken om de concurrentie voor te zijn? We know the way 😎!

Data-analyse: jouw geheime wapen

Data, het klinkt misschien saai, maar geloof ons, het is je geheime wapen. Door slim gebruik van data-analyse kun je verborgen markten en kansen aanboren die jouw concurrenten nog niet eens op hun radar hebben. Heb je al eens gekeken naar de functie padverkenning in Google Analytics? Hiermee maak je gemakkelijk een visuele weergave van de gebruikerstrajecten op je website. Zo kun je analyseren of hier knelpunten zitten of dat zij belangrijke informatie missen voordat zij overgaan tot een aankoop. Nog zo’n handige functie is segment overlap in GA4. Hiermee kun je verhoudingen tussen doelgroepen in kaart brengen om de belangrijkste doelgroepen te isoleren of te ontdekken.

Creatieve content: jouw boodschap komt tot leven

Weg met die standaard blogposts en saaie sociale media updates. Wij praten over content die echt knalt. Denk aan interactieve infographics, podcasts die blijven hangen, of zelfs AR-belevingen die jouw boodschap tot leven wekken. En dit hoeft helemaal niet zo gelikt hoor, als het maar persoonlijkheid heeft. Geen personeel om dit te creëren? Uiteraard kunnen wij ook deze contentmarketing voor je doen.

enhanced conversions

Personalisatie & automatisering: een dynamisch duo

Personalisatie is niet zomaar een modewoord; het is de sleutel tot het hart van je klant. En met de juiste automatiseringstools, kun je op een persoonlijke en effectieve manier communiceren met jouw doelgroep.

Influencers: meer dan alleen getallen

Influencer marketing gaat niet alleen over bereik; het gaat om echtheid en geloofwaardigheid. Wij helpen je de perfecte match te vinden voor jouw merk, zodat je een betrokken en trouw publiek kunt bereiken. Influencers stellen jou in staat om echt die niche markt te bereiken die lastig te targeten is met reguliere marketing kanalen.

DOOH: grootse impact, gewoon op straat

Stel je voor, jouw merk op grote schermen in de stad. DOOH brengt digital advertising naar de buitenwereld, waardoor je niet alleen online, maar ook in het straatbeeld aanwezig bent. Een perfecte manier om impact te maken in het dagelijks leven van je doelgroep. Denk bijvoorbeeld eens aan het promoten van een fysiek event, door binnen een straal van 2 km te adverteren. Of zet DOOH simpelweg in om meer naamsbekendheid te genereren in een specifieke regio. De perfecte manier om groots impact te maken!

Remarketing: laat ze niet los!

Je hebt ze al eens bereikt, waarom zou je ze laten gaan? Met remarketing kun je bezoekers die je site hebben verlaten opnieuw benaderen met gepersonaliseerde advertenties. Een krachtige strategie om die bijna-klanten over de streep te trekken.

Google Ads: jouw snelweg naar zichtbaarheid

Betaalde zoekadvertenties, zoals Google Ads, zetten jouw merk bovenaan in de zoekresultaten. Het is snel, flexibel en -het belangrijkste- het brengt je direct voor de ogen van mensen die actief zoeken naar wat jij te bieden hebt.

SEO: de kunst van het gevonden worden

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een langetermijnstrategie die zorgt dat jouw website organisch beter scoort in zoekmachines. Het is een kunst om de juiste zoekwoorden, content en technische optimalisaties te combineren, maar de beloning is groot: gratis, kwalitatief verkeer naar je site.

Marketing automation: slimme communicatie op de automatische piloot

Marketing automation is het automatiseren van marketingprocessen zoals e-mailmarketing, social media posting en zelfs advertentiecampagnes. Het is de perfecte manier om consistent en relevant te communiceren met je doelgroep, terwijl je tijd bespaart en je focus behoudt op creativiteit en strategie.

Wil jij aan de slag met nieuwe marketing technieken? Neem vrijblijvend contact op.