7 mei 2024 2 min leestijd

Indeed niet langer gratis voor werving- en selectiebedrijven: wat is het alternatief?

Leendert Bos
Marketing specialist

Indeed niet langer gratis voor werving- en selectiebedrijven: wat is het alternatief?

Een grote verandering op de bekende banenwebsite Indeed.com, per 1 mei 2024. Vanaf die datum is het voor recruitmentorganisaties namelijk niet meer mogelijk om daar gratis vacatures te plaatsen. Is er een alternatief voor Indeed? We nemen je mee in de wereld van recruitment 😎!

Wijziging in algoritme

Jarenlang konden werving- en selectiebureaus gratis vacatures plaatsen op Indeed. Veel ATS-softwareprogramma’s hebben zelfs een automatische koppeling, waardoor ingevoerde vacatures automatisch op Indeed doorgeplaatst worden. ATS-software is software die veel bedrijven gebruiken om hun vacatures en sollicitanten te managen.

Hoewel de koppelingen blijven bestaan en de vacatures dus nog steeds binnenkomen in Indeed zorgt een wijziging in het algoritme van de banenwebsite er voor dat de vacatures per 1 mei niet meer zichtbaar zijn voor zoekers. Zo worden recruitmentorganisaties gedwongen voor de zichtbaarheid van hun vacatures te betalen.

Alternatieven voor Indeed

Natuurlijk is het mogelijk om per 1 mei dan maar de portemonnee te trekken en te betalen. Dat is echter niet bepaald gratis. Sponsoring in Indeed kan voor elk bedrag, maar wil je echt een beetje vindbaar zijn dan betaal je algauw 50-100 euro per vacature per maand. Hoe unieker je vacature en hoe minder zoekers er zijn, hoe hoger de kosten.

Gelukkig zijn er ook alternatieven voor Indeed. Die zijn niet allemaal gratis, maar vaak wel goedkoper. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

 1. Andere (gratis) vacature-websites
  Denk aan vacant.nl, jobbird.com en werkzoeken.nl. Veel ATS-softwareprogramma’s hebben ook koppelingen naar deze vacaturewebsites, hoewel die bij lange na niet het aantal bezoekers trekken als Indeed doet.
 2. LinkedIn
  Het is mogelijk om één gratis vacature op LinkedIn te plaatsen namens je bedrijf. Elke tweede vacature kost je geld. Dat begint bij 5 euro per maand. Nadeel is echter dat de sollicitaties die je vanuit LinkedIn ontvangt nogal eens vanuit het buitenland komen en niet altijd even kwalitatief zijn.
 3. Gebruik maken van Google for Jobs
  Google for Jobs groeit als kool. Met behulp van zogenaamde structured-data kan je ervoor zorgen dat vacatures op je website opgepikt worden door Google en verschijnen in Google for Jobs. Een goed alternatief voor Indeed en nog gratis ook!
 4. Adverteren in Google Search
  Voordat mensen naar Indeed gaan, googlen ze eerst vaak op “vacature + jobtitel”, wist je dat? Bij De Indruk boeken we al jaren goede resultaten met het vindbaar maken van vacatures met behulp van tekstadvertenties boven de zoekresultaten in Google.

Het is key om te adverteren met concrete vacatures. Zo val je goed op tussen de algemenere advertenties van grote banenwebsites en vinden mensen jou voordat ze op Indeed gaan zoeken!

 1. Adverteren op latente zoekers in social media
  Veel mensen zijn op zoek naar een baan zonder dat ze dat van zichzelf weten. Klinkt gek, maar toch is het zo… Bij De Indruk maken we vacaturecampagnes in Facebook, Instagram, LinkedIn die latente zoekers bereiken met het juiste profiel.

We maken daarbij slim gebruik van de algoritmes door die te voeden met de juiste data. Wil je meer weten over deze manier van adverteren? Check het hier!

Conclusie

Is er leven na Indeed? Natuurlijk wel! Het is een kwestie van omschakelen en flexibel zijn. Bij De Indruk helpen we je met de juiste vacaturestrategie. Onze advertenties bereiken de juiste zoekers en zorgen voor de broodnodige sollicitanten om openstaande vacatures te vervullen.

We kunnen je niet alleen helpen met alternatieven voor Indeed, maar ook met het sponsoren van vacatures op Indeed, mocht je toch gehecht zijn aan deze banenwebsite. We houden alle reacties en inzendingen nauwlettend in de gaten en rekenen je voor wat voor jou de meest rendabele manier van adverteren is.

 

Benieuwd welke Indeed alternatieven voor jou geschikt zijn?

Erik van Holland