SEO strategie

Wil jij de organische vindbaarheid van je website naar het volgende niveau brengen? Dan is een SEO strategie zeker geen overbodige luxe. Of je focus nu ligt op content, techniek of autoriteit. Een strategische aanpak is vereist om tot goede resultaten te komen. Wij bespreken graag jouw doelstellingen en creëren een strategie die past bij jouw website!

Wat is een SEO strategie?

Ondertussen weten de meeste marketeers en bedrijven van het bestaan van SEO af. Dit wordt dan veelal ook pragmatisch aangevlogen. Je kijkt enkel naar de pagina waar je op dat moment mee bezig bent en optimaliseert deze op basis van de zoekterm die je vooraf hebt bepaald.

Hoewel dit niet per se fout is bereik je hier niet mee wat je uiteindelijk wilt. Dat is namelijk een consistente groei in je organische vindbaarheid over een lange periode. Om dit te bereiken is het noodzakelijk dat je hele website, zowel content als technisch goed is ingericht.

Bij het creëren van een SEO strategie kijken we dan ook naar je gehele website. Met behulp van een SEO audit analyseren we wat de huidige status van je website is. Bij SEO moeten content en techniek samenwerken om het gewenste resultaat te bereiken. Dit is dus een combinatie van on page seo en technische seo.

Vervolgens doen we een uitgebreid zoekwoorden onderzoek. Hierin brengen we alle relevante zoektermen in kaart voor jouw producten of diensten. Dit geeft ook gelijk inzicht in de online marktvraag.

Tot slot kijken we aan welke knoppen er gedraaid moet worden om de opgestelde doelstellingen te bereiken. Zo komen er vragen aan bod als: moet er meer content gecreëerd worden? Is een sterker backlink profiel noodzakelijk? Zijn er technische aspecten die verbeterd moeten worden? Al onze aanbevelingen voegen wij samen in een maatwerk SEO strategie.

Een greep uit de onderdelen van een SEO strategie:

  • Een content strategie
  • Welke zoektermen zijn belangrijk
  • Wat doen concurrenten
  • Waar ligt het laaghangend fruit

Wil jij dat wij een goed uitgedachte SEO strategie voor je neerzetten? Neem vrijblijvend contact met ons.

Leendert Bos - arbeidsmarktcommunicatie

Waarom is een SEO strategie belangrijk?

Simpelweg een aantal zoektermen in kaart brengen en deze toepassen gaat je helaas niet helpen om te winnen van je concurrentie. De online markt wordt steeds competitiever en Google blijft steeds meer updates uitvoeren die veranderen hoe zij naar websites kijken.

Een SEO strategie is daarom de belangrijkste stap die je nodig hebt om je website of webshop organisch beter vindbaar te maken. Zonder strategie en doelstellingen stuur je blind terwijl je juist met SEO alle inzicht nodig hebt die je kunt gebruiken.

Misschien heb jij wel ijzersterke content, maar is je website een belemmerende factor. Met behulp van een SEO strategie brengen we dit allemaal voor je in kaart en zorgen wij dat jij je gewenste doelstellingen in het SEO traject gaat behalen!

Voordelen van een SEO strategie

  • Je hebt inzicht in facetten van je website die van invloed zijn op je organische vindbaarheid
  • Je krijgt zicht in de online marktvraag voor jouw producten of diensten
  • Je krijgt een helder plan waar content en techniek samenkomen om het beste resultaat te behalen.

Benieuwd hoe jouw website ervoor staat op het gebied van SEO? Laat door ons een SEO check uitvoeren.

Onze werkwijze

1. Oriënterend gesprek
Bij het creëren van een goede SEO strategie willen we eerst graag weten wat de ambities en ideeën zijn over jouw website en SEO. Wellicht komen jouw verwachtingen niet overeen met wat er mogelijk is. Dit soort zaken bespreken we graag met je tijdens het eerste gesprek.

2. Uitgebreide SEO audit
Nadat we in kaart hebben gebracht wat jouw wensen en behoeften zijn is het noodzakelijk om ”onder de motorkap” te gaan kijken. Wat is de huidige staat van je website? Moet er eerst aan de fundering gewerkt worden voordat we de gewenste resultaten kunnen bereiken met content?

3. Zoekwoorden onderzoek
Hoe volwassen is de markt waar jij je in begeeft? Hoe volwassener de markt is, hoe meer mensen er online zoeken en hoe meer concurrentie er is. Met het zoekwoorden onderzoek brengen we in kaart wat de beste zoekwoorden zijn voor jouw website, wat de online marktvraag is en wat de concurrentie is.

4. SEO strategie advies
Wanneer we alle inzichten hebben kunnen we aan de slag met het formuleren van het advies voor de SEO strategie. Dit advies maken we op in een mooi document en bespreken we tijdens een nieuw gesprek. Op deze manier kunnen we alles helder uitleggen en ingaan op eventuele vragen die je hebt.

Wil jij een goed uitgedachte SEO strategie?

Met een strategisch SEO plan weet je zeker dat je alle handvatten hebt om je organische vindbaarheid te verbeteren. Geen aannames meer of niet weten waar je aan moet beginnen, gewoon een strak uitgedacht plan. Wil jij je website naar het volgende niveau brengen met een SEO strategie? Druk dan op de onderstaande knop en vul het formulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je liever je SEO helemaal aan ons uitbesteden? Dat kan natuurlijk ook, neem gerust een kijkje op onze on page SEO pagina voor meer informatie.

Wij helpen je graag bij het ontwikkelen van een passende SEO strategie!